Logo Hot-R ballonvaarten Barneveld

Weten wat u boekt!

U wilt een Ballonvaart maken?

U wilt een Ballonvaart maken?

Waar moet u op letten?

Ballonvaarten worden overal aangeboden. De prijzen lopen uit een van € 175,- p.p. tot € 99,- p.p.! U zult waarschijnlijk denken dat het verschil € 76,- euro is, en dan is € 99,- voor een ballonvaart toch een aantrekkelijke prijs. Toch zijn er dingen waar u op moet letten.

Veiligheid is goed geregeld

Natuurlijk is elk ballonvaart bedrijf in Nederland veilig. Er is streng toezicht op alles wat met luchtvaart te maken heeft. Zowel piloten als materiaal worden regelmatig gekeurd en geen ballon in Nederland zal rondvaren zonder verzekering. Met de veiligheid van ballonvaren zit het wel goed.

Maar niet mocht het onverhoopt toch mis gaan, heeft uw ballonvaart aanbieder dan naast de verplichte casco verzekering ook een passagiers verzekering? Bij ons wel!

Hoe groot is de mand?

Hoe groot is de mand?

Wilt u opgaan in een grote groep?

Vooraf weten hoeveel er mee gaan

Bij een VIP ballonvaart heeft u de hele ballonmand voor uw gezelschap. Maar boekt u losse tickets, hoeveel gaan er dan mee? Voor u het weet staat u met 10, 20 of soms zelfs 30 vreemde mensen om u heen in de mand. Dan had u misschien liever een paar euro meer betaald om wel te kunnen genieten van de rust en persoonlijke aandacht. Bij ons gaan er maximaal 6 personen mee de lucht in. Meestal zelfs maar 4 of 5 tegelijk! Zo houden we het kleinschalig, sfeervol en persoonlijk.

Waar stijgt de luchtballon op

Waar stijgt de luchtballon op

Pas op voor de kleine letterjes

Een regio van 50 km is enorm groot

Boekt u een ballonvaart in Barneveld, Amersfoort of Ede. Dan wilt u waarschijnlijk ook echt in die regio een ballonvaart maken. Waarom zou u dan opeens MOETEN opstappen in Zwolle of Arnhem? Laat u nooit verrassen door dit soort voorwaarden. Het is een truc om alle passagiers naar 1 plek te krijgen, zo dat men de ballonmand goed vol heeft

De wind bepaald altijd

Niemand kan 100% garantie geven dat u over een exacte plek heen zal varen. Wij spreken daarom ook altijd over een regio. Boekt u voor Amersfoort, dan zullen we altijd ons uiterste best doen om op te stijgen of de landen in of om Amersfoort. Is dit niet mogelijk maar is het wel goed ballonvaart weer. Dan heeft u zelf de keuze of we vanaf een andere locatie vertrekken. Wilt u dit niet, dan plannen we kostenloos een nieuwe datum.

Foto's van uw ballonvaart

Herrineringen van uw ballonvaart met foto's vastgelegd! Niet bij iedere ballonvaarder is het standaard dat er van start tot landing foto's gemaakt worden door zowel de piloot als door de volgauto. Voor ons is het dagelijks, voor u is het een bijzondere ervaring. Dit leggen wij voor u vast en stellen wij kostenloos aan u beschikbaar. Dat doen we elke ballonvaart weer, kijk maar op onze facebookpagina!

Heeft u vragen? Wij geven altijd antwoord.

 • Is er een leeftijdsgrens?

  Is er een leeftijdsgrens?

  In principe kunnen kinderen al vanaf 1,4m mee. Leeftijd speelt dus geen rol. Kinderen van 15 jaar of jonger mogen mee onder begeleiding van een volwassene. Over oudere passagiers (75+) overleggen wij graag eerst met u. Het is belangrijk dat iedere passagier minimaal een uur lang kan staan en zichzelf goed kan vasthouden tijdens de landing.

  #Durf te vragen!

 • Wat als de ballonvaart niet door gaat?

  Wat als de ballonvaart niet door gaat?

  Aan de hand van de actuele ballonvaartverwachting van het KNMI, besluiten we elke dag opnieuw of het weer wel of niet geschikt is voor ballonvaren. Op de dag van uw ballonvaart nemen we net na de middag contact met u op. Mocht het weer die dag niet geschikt zijn voor de ballonvaart, dan plannen we in overleg met u een nieuwe datum. Heeft u een ballonvaart met diner, dan is ook het diner op de nieuwe datum.

  Het weer in Nederland is veranderlijk, daarom kunnen wij echt pas op de dag van uw ballonvaart mededelen of de ballonvaart wel of niet door kan gaan.

  #Durf te vragen!

 • Wat voor kleding moet ik aan?

  Wat voor kleding moet ik aan?

  In de mand is het tijdens de vaart niet kouder dan op de grond. Sportieve kleding die u tijdens een fietstocht zou dragen is prima. Ballonvaren is een outdoor-gebeuren; witte jasjes of pumps zijn zonder meer af te raden. Wij adviseren stevige schoenen of laarzen. Bij warm weer is een petje tegen de branderwarmte prettig.

  #Durf te vragen!

 • Stel hier uw vraag!

  Stel hier uw vraag!

 • Ik heb last van hoogtevrees, wat nu?

  Ik heb last van hoogtevrees, wat nu?

  In een luchtballon heeft u echt geen last van hoogtevrees, omdat er geen contact met de grond is. Ook voor mensen die normaal gesproken niet eens op een huishoudstrapje durven staan is ballonvaren geen probleem. Jaarlijks nemen we veel passagiers mee die last hebben van hoogtevrees. Wist u dat er ook ballonvaartpiloten bestaan die hoogtevrees hebben!

  #Durf te vragen!

 • Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

  Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

  De ballon stijgt 's avonds ongeveer 2 uur voor zonsondergang op. We hebben een uur nodig om de ballon op te bouwen en alles klaar te maken voor de ballonvaart. Het is gebruikelijk om ongeveer 3 uur voor zonsondergang aanwezig te zijn op het opstijgveld.

  Onderstaand schema geeft een indicatie van de aanvangstijd voor de avondballonvaarten.

  Begin apr 16:30u - eind apr 17:30u
  Begin mei 17:30u - eind mei 18:30u
  Begin jun 18:30u - eind jun 18:30u
  Begin jul 18:30u - eind jul 18:00u
  Begin aug 17:30u - eind aug 16:30u
  Begin sep 16:30u - eind sep 16:00u
  Begin okt 16:00u - eind okt 15:00u


  Voor de ochtendballonvaarten verzamelen we ongeveer een half uur voor het daglicht aanbreekt.

  #Durf te vragen!

 • Het is een verrassing of cadeaubon!

  Het is een verrassing of cadeaubon!

  Als u bij uw bestelling via de website óf telefonisch aan geeft dat het om een cadeaubon gaat, versturen wij de tickets naar een apart adres of in blanco envelop. Schrijf uw wensen in het opmerkingen veld.

  Cadeaubon nu bestellen!

  #Durf te vragen!

 • Waar stijgt de ballon op?

  Waar stijgt de ballon op?

  Wij proberen altijd op te stijgen of te landen in de plaats waarvoor u heeft gereserveerd. Echter zijn we afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Dit kan betekenen dat we op de dag van de ballonvaart de opstijglocatie moeten wijzigen. Hierin houden we zo veel als mogelijk rekening met uw wensen.

  Veel door ons gebruikte opstijglocaties zijn Barneveld, Veenendaal, Amersfoort, Putten, Wekerom, Otterlo, Wageningen, Apeldoorn, Woudenberg, Scherpenzeel, Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Stroe.

  #Durf te vragen!

Een ballonvaart maken doet u niet iedere dag!

Wees vooraf goed bewust van uw persoonlijke voorkeuren. Stel uw ballonvaarder alle vragen die u heeft en zorg ervoor dat u de aandacht krijgt die u verdient. Een ballonvaart moet een pure belevenis zijn waar u dagen, maanden of misschien zelfs jaren lang van wilt kunnen nagenieten. Iedere vorm van iritatie of een klein misverstand kan dit genot beperken. Wij staan dagelijks voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Kies hier uw gewenste ballonvaart arrangement:

Diner & Ballonvaart

Diner & Ballonvaart

 • Ballonvaart
 • Dineren
 • Nu € 180,- p.p.

Info

Groeps ballonvaart

Groeps ballonvaart

 • Locatie keuze
 • Maatwerk mogelijk
 • Vanaf € 140,- p.p.

Info

100% Privé ballonvaart

100% Privé ballonvaart

 • VIP / Privé
 • Elke dag mogelijk
 • Vanaf € 140,- p.p.

Info

Promotie mogelijkheden

Promotie mogelijkheden

 • Decoratie mand
 • Fotoshoots
 • Bedrijfspromotie

Info